Halo 2 Forum > Off-topic > General Gaming > Hardware & Software
 
 
Display Modes Thread Tools
.:Frosty:.
Graphically Insightful
.:Frosty:.'s Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles
Posts: 4,121
Subtract from .:Frosty:.'s ReputationAdd to .:Frosty:.'s Reputation .:Frosty:. is a novice
Send a message via AIM to .:Frosty:.
#1
06-28-2008
Default .:TF2/Portal errors:.

I just got The Orange Box for my birthday and I installed Steam for the first time and HL2,TF2, and Portal. Whenever I try and play them however, the same thing keeps happening.

The intro starts to load with sound and video(of the guy with the valve on the back of his head), then the Powered by steam logo appears. Next I get the loading screen and then it crashes with the error.

"hl2.exe has encountered a problem and needs to close..."

I've looked up on so many other forum how to stop this from happening, but I can't seem to get it to work.

Here are my specs...

Genuine Intel(R) CPU
T2400 @ 1.83 GHz
1.83 GHz, .99 GB of RAM

Any help/advice I would be grateful for.
Thank You
Само лета од нок



*Hip Thrust*
TheTurboFD
April 19 CoLiNz DAY!
TheTurboFD's Avatar
Join Date: Jun 2006
Location: philly
Posts: 5,132
Subtract from TheTurboFD's ReputationAdd to TheTurboFD's Reputation TheTurboFD is a novice
Send a message via AIM to TheTurboFD
#2
06-28-2008
Default

What graphics card are you currently running?
RVideo
Ask Z for $50
Join Date: Aug 2005
Posts: 34,969
Subtract from RVideo's ReputationAdd to RVideo's Reputation RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000 RVideo IS OVER 9000
#3
06-28-2008
Default

Recreate the error, only this time click on 'error details' and post whatever you can from that.

Also, as Arrow asked, post video adapter.
.:Frosty:.
Graphically Insightful
.:Frosty:.'s Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles
Posts: 4,121
Subtract from .:Frosty:.'s ReputationAdd to .:Frosty:.'s Reputation .:Frosty:. is a novice
Send a message via AIM to .:Frosty:.
#4
06-29-2008
Default

I have an Intel(R) Calistoga Graphics Controller.

And the full error message is

Appname: hl2.exe AppVer: 0.0.0.0 Modname: vguimatsurface.dll
ModVer:0.0.0.0 Offset: 000116f1



Edit: I installed Half Life 2 and it's working fine.
Thank You
Само лета од нок



*Hip Thrust*
Kersey
Black Attack!
Kersey's Avatar
Join Date: May 2007
Location: McDonough, Georgia
Posts: 6,335
Subtract from Kersey's ReputationAdd to Kersey's Reputation Kersey finally popped his Bubble Shield Kersey finally popped his Bubble Shield Kersey finally popped his Bubble Shield Kersey finally popped his Bubble Shield
Send a message via AIM to Kersey
#5
06-29-2008
Default

Frosty if you PM me or message me on AIM I can help you out I got this yesterday and fixed it in an hour.




nV. Blunt : you play with kersey who is the most known cheater lol

 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off